35- Clutter

Your home is living space, not storage space – Francine Jay

Al een maand zonder nieuwe boeken, broeken, knutselrommel etc. Een paar dagen geleden kreeg ik een mailtje van één van mijn favoriete webwinkels. U bent al 12 jaar klant, u heeft al 76 pakketjes laten bezorgen en mijn favoriete schrijver is Arnon Grunberg. Heb bijna alle boeken van deze man en ook een heleboel nog niet gelezen. Zoals nog vele andere trouwens. Met uiteraard bijgesloten een kortingsvoucher om mij toch weer even naar de website te lokken. Maar nee, we doen het niet.

De afgelopen maand niks online besteld en eigenlijk alleen maar eerste levensbehoeftes gekocht. Wel dingen verkocht trouwens, toch leuk! Want tijdens mijn minsgame heb ik vooral dingen weggedaan die ik nu niet nodig heb. Nu nog de volgende stap naar echt decluttering!

Wat brengt het nog meer; dat niet kopen. Los van het feit dat het minder troep geeft, hield ik 100 euro over. Die gaan mooi in het spaarpotje voor het toekomstige paleisje! Heb een kostenplaatje gemaakt voor wat de basis gaat kosten, dus kan nu als een soort checklist afvinken wat ik bij elkaar heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: